Shock Hill

Breckenridge, CO
7 Bedrooms | 8 Bath
6,500 s.f.

On a gorgeous lot in Breckenridge’s secluded Shock Hill neighborhood, this 6,500-square-foot home interprets the typical rustic, high-country aesthetic through a modern lens. By sweating the details with the client, Collective Design Group—in partnership with BHH Partners and builder Pinnacle Mountain Homes—created a home in which not one inch is boring. For the homeowner, every room had to be its own special design, ensuring spaces deliver a cohesive style.

The home’s eight-foot, custom walnut-and-steel front door opens to reveal a spacious foyer with a built-in, live-edge walnut wood slab bench. The main staircase showcases ski-cable handrails, while custom drop pendants fill the four-floor volume alongside the stairs. Reclaimed wood floors and ceiling and wall treatments add warmth and nod to the home’s mountain locale.

The main floor, designed for entertaining, comprises an open kitchen, dining, and living area that opens to the south-facing patio. The show stopping kitchen features a backlit Cristallo-quartzite slab on the island, contemporary black cabinetry, and a custom hot-rolled steel hood—all crowned with 16 individual pendant lights. In the dining room, a custom Robert James table and Bernhardt chairs are illuminated by a one-of-a-kind light fixture: The owner wanted it to look like the constellations at night. So the designers dreamed up custom steel plate punctured by tiny dots and lit from above. When you sit there in the evening, as the sun is setting, the room glows beautifully. It’s like sitting under the mountain sky. The nearby living room offers room for post-meal lounging on Bernhardt sofas and swivel chairs by Lee, which surround a distinctive Taracea wood coffee table.

Each of the homes’ seven-bedroom suites is designed to be comfortable and memorable. The two master suites on the main floor reflect a his-and-hers approach: One feels more feminine, with finishes of marble, brass, and warm walnut, while the other reflects a more masculine aesthetic with limestone and dark wood finishes, and a sculpture-like headboard wall crafted by 4-by-4 woodblocks stained in dark gray-black hues. A loft upstairs can easily accommodate a family with an additional sleeping and play area accessed by a short ladder. In the lower level, two additional master suites—one with a headboard that becomes a canopy over the bed and the second with Phillip Jeffries wall covering that resembles tree bark—are ideal counterpoints to the nearby bunkroom, which shows off custom queen-over-queen bunks. The bunkroom bath’s one-of-a-kind aspen-log light fixture is just one example of the bathroom’s unique design elements.

The lower level also includes a billiards room with a recessed, back-lit pool-cue hanger and a custom wet bar with antique-bronze mirrored backsplash and a reclaimed trailer-bed, wood-topbar. There’s so much to be discovered here, from little touches like the reclaimed brick in the powder bath to the artwork we sourced from local and international artists. Nothing overpowers, but everything is delightful.

 
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google